pátek 6. prosince 2013

4 důvody, proč vás to pořád táhne domů

Teďka možná někteří z vás protestují, že domů jezdíte neradi a že bydlení na výšce je úplně super. Vždycky to tak ale není, co? Obzvláště když:

1. Vždycky máte kam vypadnout.

Student je velmi kosmopolitní živočich. Možná někdo z vás nerad cestuje, ale během studia máte neskutečně moc příležitostí (stáže, brigády, zahraniční pobyty,...). Takový už studentský život holt je. Co, je super na tom bydlet na dvou místech zároveň? Když vás někdo naštve, sbalíte kufry a jedete. Když je to ve škole otrava a na víkend není naplánovaná žádná párty, tak vždycky můžete jet domů. Když se doma zase koušete nudou, sednete na vlak nebo bus a jedete hlouběji poznávat město, kde studujete. No, nevyhovuje vám snad, že nejste fixovaní na jedno místo?

2. Doma se nic zásadně neřeší.

Snad až na návštěvy rodinných příslušníků a starých známých. Doma je lednice plná a doplňuje se sama (Hele, nezkoušejte mi tvrdit, že si na výšce jíte lépe než kdy předtím a ani se kvůli tomu nemusíte namáhat.). Vaří se tu taky nějak samo. Nikdo nechce nájem nebo prachy za net, dokonce občas vám nějaké peníze od rodiny přistanou. V tomhle ohledu jsou rodinní příslušníci naprosto perfektní spolubydlící, ne?

3. Doma máte první čtvrtinu svého života.

Vy víte, o čem konkrétně mluvím. Jsou to ty věci, které jste zhruba do svých 19-ti let shromažďovali a měli kolem sebe. Jsou to ty všemožnosti a nemožnosti, které jste bránili tělem, když je někdo chtěl vyhodit a mysleli jste si, že se bez nich neobejdete. To, že jste na ně po pár měsících na výšce zapomněli, ale nevadí. Kdykoliv, když přijedete, tak na ně narazíte, vzpomenete si a třeba si je procházíte. Zatím jste se úplně neodstěhovali.

4. Všude dobře, ale doma je doma.

Doma - to je taková věc, kterou buď máte, nebo si ji musíte vytvořit (třeba někdy později v životě). A není to jen nějaká stavba nebo pár lidí, je to všechno. Místo odkud pocházíte, fajn lidi, se kterými je vám dobře, které máte rádi a oni vás. Prostě je to úplně všechno, co jste zanechali za s sebou, když jste odjeli někam pryč a pak i studovat. Všichni za sebe dobře víme, jaké je to naše doma.

Žádné komentáře:

Okomentovat